Szörényi Tamás

Szörényi TamásSzörényi Tamás 1963. január 1-én született Kalocsán.Szörényi Tamás 1

Már kisgyermekként is jobban érdekelte a rajzolás, az alkotás mint a társait. Az általános és középiskolai tanulmányait Kalocsán végezte. A gimnáziumban reál tagozatra járt, de a képzőművészet jobban foglalkoztatta, mint a fizika. Az általános iskolában Schnúr József, később Dánielné Rideg Márta és Kiss István tanították, segítették, lelkesítették ezen az úton. A tanárok mellett osztálytársa és egyik legjobb barátja, a rendkívüli tehetséges, fiatalon elhunyt Fischer Tibor örök optimizmusával, végtelen energiájával inspirálta.

A gimnázium után Szegedre jelentkezett matematika-rajz tanári szakra a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára, amelyet 1987-ben végzett el. Ott Lázár Pál volt a rajztanára, aki nagy türelemmel, humánummal foglalkozott a tanítványaival.

A főiskola után megnősült, családjával visszaköltözött Kalocsára és először a kereskedelmi iskolában, majd a speciális gyermekotthon belső iskolájában tanított. Mellette óraadóként éveken át tanított rajzot, művészettörténetet a gimnáziumban, óvónőképzősöknek, porcelánfestőknek. 2002 és 2008 között a Hétszínvirág Művészeti Iskolában is tanította a gyerekeket képzőművészetre Kalocsán, Miskén és Homokmégyen. Ebben az időben szerezte egyetemi végzettségét vizuális és környezetkultúra tanári szakon a MOME-n.

Van egy fia, aki a szegedi Tömörkény István Művészeti Szakközépiskolában szobrász szakon végzett és jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem művészetelmélet szakos hallgatója.

Rendszeresen alkot és kiállít. Egyéni kiállítása volt többek között Kalocsán, Baján, Veszprémben, Császártöltésen, Zánkán. A Kalocsa Art rendszeres kiállítója. Ha ideje engedi, akkor részt vesz az ordasi- és dunapataji alkotótáborok  munkájában.

Hozzászólások: