Török Tibor

Török Tibor 1

tovább a galériához

Török TiborAzt mondják, fotóim egyfajta sajátos képi világot ábrázolnak. Azon képeim melyek eltérnek a valóságtól, ahol a megszokottól eltérő színek és formák jelennek meg, a szemlélőből különös érzelmeket váltanak ki.

1985-ben születtem, Kalocsán élek. A fotózás 2005 óta érdekel, amikor is szakmunkás bizonyítványom mellé megkaptam életem első digitális fényképezőjét.

Akkoriban egy kis kompakt Canon PowerShot A400 -al próbálkoztam megörökíteni a körülöttem zajló világ dolgait. Abban az időben ismerkedtem meg Bagota József barátommal, aki fotóimat a napihatterkepek.hu honlapján publikálta.
Az idő múltával többre vágytam, és szerettem volna egyre szebb és egyedibb fotókat készíteni.
Az Interneten keresztül ismerkedtem meg Gál Zolival, akivel azóta is nagyon jó barátok vagyunk. Tőle tanultam meg a fotózás alapjait, és ő volt az, aki segített nekem abban, hogy tovább lépjek és megvásároljam 2007-ben első tükörreflexes gépemet, amit azóta is használok.
Zoli a mai napig sokat segít nekem, ezért köszönettel tartozom neki.

Eddig több hazai és nemzetközi pályázaton vettem részt sikerrel, több képem zsűri által díjazott, vagy kiállításra javasolt.
Jelenleg főként itt, szűkebb hazámban Kalocsán fotózok, de a Pécsen működő Mecseki Fotóklub tagja is vagyok.

Kiállítások, melyeken fotóim szerepeltek:

Itthon:
Pakson, Szekszárdon, Kalocsán, Budapesten, Pécsen, Szentesen, Szigetbecsén, Törökszentmiklóson, Mohácson, Fajszon, Nagykanizsán, Kisújszálláson és Kiskunfélegyházán

Külföldön:
Marosvásárhelyen, Csíkszeredán és Eszéken

A fotózás egy különleges művészet:
az alkotó képet varázsol, a múló idő által behatárolt pillanatokból, ami a lélek egy darabja, a belső világ tükröződése, érzelmeket és hangulatokat közvetít a világ számára …

Hozzászólások:

Comments are closed