Török Ferenc

Török FerencTörök Ferenc 1957-ben született Kalocsán. Az I. István Gimnáziumban Vinczellér Török Ferenc 1Imre, Kovács László és Dánielné Rideg Márta irányításával kezdett a képzőművészettel
foglalkozni. Porcelánfestést tanult, formatervezőnek készült, de végül a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolát végezte el, ahol Cs. Pataji Mihály tanítványa volt. Egy ideig Zánkán a Gyermekalkotások Galériájának volt munkatársa, ahol nemzetközi és magyar gyermekrajzpályázatokkal és képzőművészeti táborok szervezésével és oktatással foglalkozott.

1992 és 2000 között kreativitását közterületi megjelenésekkel, azon belül is a speciális hirdetésekkel óriásplakátokon és építési hálókon mutatta meg, amelyeket a megrendelők és a szakma is elismert.

2005 óta rendszeres látogatója a Kalocsai Képzőművész Alkotótábornak, ahol eddig több irányzatot és technikát is kipróbált, melyeket a közös kiállításokon láthatott a nagyérdemű közönség. Témái a Kalocsa környéki puszta, a kalocsai paprika, a Duna, kislánya és időnként futurisztikus témákhoz nyúl. Nem áll tőle távol a fotózás sem, tervei között szerepel, hogy fotóival is bemutatkozzon a kalocsaiak előtt. Csoportos kiállítások: Szeged, Veszprém, Zánka, Budapest, Szakmár, Kalocsa. Önálló kiállítása volt Kalocsán a Városi Galériában.

Hozzászólások: