Németh Mária

Németh MáriaNémeth Mária Iskolai tanulmányai után az iparban helyezkedett el, de a természetNémeth Mária 1 szeretete, tisztelete, változásainak csodálata végig kísérte életét.

Kisgyermekkorában az Érsekkert volt kedvenc színhelye, később a Duna, amely mindig elvarázsolta hatalmasságával, erejével, változásaival, a színek, a fény és az árnyék megfigyelésével.

A múzeumok világa már kislány korában is mindig vonzó kikapcsolódás volt számára, ahol pl. a Nemzeti Galériában, vagy Párizsban lélegzetelállító festményeket ismert meg.

„Talán az, hogy közgazdasági technikumot végeztem, befolyásolt abban, hogy a számok, a statisztika világában ne álmodjak! Majd a sors mégis úgy hozta, hogy próbáljam meg, mit jelent egy képet elkészíteni, mennyi izgalom, öröm és csodálkozás kíséri végig egy-egy kép elkészítését.”

Hálás a sorsnak, hogy megismerte a Dusnoki Önképző Kör vezetőjét Hubert Lászlót és az ő elődjét Sáfrán Ferencet, akik meghívták az önképző körbe 2009-ben. Ők segítették, tanácsokkal látták el.

Először 2011-ben vett részt képeivel a Dusnoki Önképző Kör kiállításán, akikkel 2012-ben Békéscsabán, 2013-ban Baján mutatkozott be. 2013-ban először vett részt a Kalocsa Art kiállításán, melynek azóta rendszeres résztvevője. Ugyanebben az évben Kiskőrösön a Lencsési Közösség kiállításán is ott lehettek a képei.

Részt vett az uszódi és dusnoki alkotótáborok munkájában.

Hozzászólások: