Megyesné Bajor Magdolna

Megyesné Bajor Magdolna Megyesné Bajor Magdolna Jászboldogházán született 1949-ben. 1967-benMegyesné Bajor Magdolna 2 költözött Hajósra, azóta itt él. A művészet szeretete már kislányként vonzotta, mindig rajzolgatott.

Először 1999-ben a „Hajós bemutatkozik” című kiállításon vett részt Kalocsán. 2000-ben Hajóson is bekerült az Alkotó táborba Alföldi Albert meghívása nyomán. Azóta már minden évben részt vesz a táborban.

Kezdetben Szappanos István kecskeméti és Görgényi Tamás békéscsabai művészektől tanult, illetve a tábor résztvevőitől. Most már elsősorban Matteo Massagrande irányításával és tanításaival lett amatőr művész. Főként pasztellkréta és olaj technikával alkot.

A festészet lelki megnyugvást hoz életébe. Romantikus stílusban szereti a természet színeit belopni képeibe. Leginkább a szépség, tájképek, virágok, fák ábrázolását, csendéleteit keresi.

A Kalocsa Art kiállításain a kezdetektől részt vesz. A Felső-Bácskai Képzőművészeti Tárlatokon több évben is kiállítottak a képeiből. A Bács-Kiskun megyei Amatőr Artium kiállításaira is beválogatták festményeit, Kecelen 2005-ben, Kiskunmajsán 2009-ben.

Kamara kiállítások: 2008 és 2011-ben egyéni pincékben Orbán nap alkalmából.

Vándorkiállítások: Teleház 2001, Császártöltés; Bácsalmás AMK; Baja Honvéd Kaszinó; Caffe Eckert Sterebersdorf 2006, Bécs.

2004-ben önálló kiállítása volt a kalocsai Művelődési Központ egykori Kisgalériájában.

Hozzászólások: