Deák Gábor

Deák GáborDeák Gábor 1970-ben Kalocsán született. Általános- és középiskoláit is itt végezte. 1996-ban Deák Gábor képszerzett diplomát az egri Esterházy Károly Főiskola biológia-rajz szakán. 1998-tól 2003-ig számítógépes grafikusként dolgozott Budapesten. Hazatérése után 2004 és 2008 között a Hétszínvirág Művészetoktatási Intézményben rajztanár. Azóta újra számítógépes-grafikai tervezéssel foglalkozik szülővárosában.

2001-től több csoportos kiállítás – Hódmezővásárhely, Szekszárd, Kiskunfélegyháza, Baja, Pécs, Tatabánya, Budapest, Szentes, Orosháza, Szeged, Békéscsaba – résztvevője. Képeivel rendszeresen jelentkezik a Kalocsa Arton. Önálló kiállítása volt 2002-ben a Városi Galériában, 2009-ben a Tornác Galériában Kalocsán.

A nem perspektivikusan felépített és szerkesztett képeiben a szürrealizmus, expresszionizmus vagy éppen az absztraktcionizmus elemei keverednek.

Az álomszerűnek tűnő, de valójában nem megálmodott képek – talán – a gyermeki én mélyéről akarnak különös hangulatot előhozni.

Hozzászólások: