Tóth László

29

tovább a gaéáriához

unnamed1979-ben születtem Kalocsán. Korán, már a gyermekkoromban is érdekelt a fényképezés, a képkészítés csodája, tíz éves voltam mikor jelentkeztem a művelődési központban induló fotószakkörre, amit Boros János vezetett.. A szakkör keretein belül több fotótúrát tettünk, különböző témákat vettünk górcső alá. A készített felvételeket saját magunk hívtuk elő a laborunkban Itt még fekete-fehér nyersanyaggal dolgoztunk. Később középiskolai, egyetemi tanulmányaim miatt vidékre kerültem, így a szakkör befejeződött a számomra, de a fotózás továbbra is megmaradt az önkifejezésem eszközének.

Első fényképezőgépként a család Smena8m-ét, majd Zenit 12xp-t használtam, később vásároltam aFujifilmfinepix s1500 típusú bridzsgépemet, majd a Canon EOS 300-as tükörreflexes fényképezőgépemet (analóg). Jelenleg Canon 600d-t használok.

 Főbb érdeklődési köröm: természetfotók, itt főleg makró- és tájfotók valamint érdekel a szülőhelyemből is adódóan a népi, folklór elemek, viseletek táncok megörökítése, kedvelem az analóg technikával történő kísérletezést is.

Több képem szerepelt már kiállításokon: Lengyelországban, Romániában (Nagybánya), Szolnokon, s Kalocsán is többször volt lehetőségem bemutatkozni a képeimmel.

 Célom, hogy minél jobban fejlesszem a tudásomat, elmélyítsem a tapasztalataimat; s a közönségnek örömet okozzak.

 

Hozzászólások: